Berglöf & Velander startades i början av 1960-talet av de två byggnadsingenjörerna Roy Berglöf och Bengt Velander. Det skedde i en tid som präglades av den framtidstro som fanns under 60-talet i Sverige och Karlstad. Den tidens stora byggnationsvåg skapade stora möjligheter att erhålla nya projekt och bygga nya bostadsområden när det nya Karlstad utformades.  Företaget har bl.a. medverkat i nybyggnationen av Sixbacken, Gruvlyckan, Råtorp, Kvarnberget, Kronoparken, Skåre och det intilligande villabebyggelsen i Stodene.

Vi har de senaste 30 åren också renoverat och återställt många äldre hus varav några är fastigheter som företaget förvaltar idag. Exempel på dessa är Expositionshuset vid hamntorget, den gamla trädgårdsskolan och Orangeriet i Stadsträdgården, Pihlgrensgården vid Älvgatan och Hotell Drott på Järnvägsgatan.

I boken "Värmläningar bygger - L-E. Melldahl & G. Hedin" kan du finna mera information om våra renoveringar av hus från det gamla Karlstad.

Vi är idag ett renodlat fastighetsbolag som har ambitionen att erbjuda våra hyresgäster spännande lokaler och bostäder med stort engagemang och med hög service.

 

Om du vill nå oss är du välkommen att ringa : 

Vid felanmälan:  054-14 40 70

Vid kommersiella frågor och uthyrning  054-18 70 90 ,  e-post: info(at)berglofvelander.se

 

Fastighetschef: Ulf Barthelson, e-post: ulf.barthelson(at)berglofvelander.se, 054-18 70 90 

Ekonomichef: Linda Ohlin, e-post: linda.ohlin(at)berglofvelander.se, 054-18 70 90

 

Vårt kontor finns i det gamla Orangeriet i Stadsträdgården med adress: 

 

Trädgårdsgatan 1, 652 26 Karlstad